2020-02-19 09:04:58• hírek • Bede Emőke

Tovább szedi áldozatait az influenza Romániában

Az elmúlt három napban négyen is életüket vesztették a baleset miatt, így immár 39-re emelkedett az idei influenzaszezon halálos áldozatainak száma - derül ki a Betegségeket Ellenőrző és Felügyelő Országos Központ (CNSCBT) legfrissebb adataiból. 

Szombaton egy Prahova megyei, 65 éves nő vesztette életét annak ellenére, hogy előzetesen már kapott influenza elleni védőoltást. Vasárnap egy Fehér megyei, 81 éves női pácienst és egy 62 éves, Beszterce-Naszód megyei férfit ragadott el az élők sorából a vírus, egyikük sem volt korábban beoltva – tájékoztat az országos központ. A legutóbbi áldozat, egy 67 éves Iasi megyei nő pedig hétfőn hunyt el a betegség miatt, és előbbi sorstársaihoz hasonlóan ő sem volt beoltva grippé ellen. A CNSCBT adatai szerint az elmúlt napokban robbanásszerűen megnőtt a megbetegedések száma, viszont a halálos áldozatok száma jóval kevesebb, mint az előző esztendőben.


Szatmár megyében az elmúlt héten 67 influenzagyanús esetet regisztráltak az orvosok, azonban ezeknek csak töredékéről szokott bebizonyosodni, hogy valóban a vírus okozta a kellemetlen tüneteket. Az előző héten jegyzett 61 gyanús eset közül mindössze csak 2-vel kapcsolatban igazolta a Cantacuzino laboratóriuma. Február 18-ig egyébként összesen 14 376, kifejezetten a veszélyeztetett korcsoportba tartozó személyt oltottak be az egészségügyi szaktárca által biztosított oltóanyaggal.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: